Bæredygtigt fiskeri

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation. Vores vision er, at verdenshavene myldrer med liv, og fiskebestandene bevares for denne og fremtidige generationer. MSCs standard for bæredygtigt fiskeri bygger på tre principper, som et fiskeri skal leve op til.

  1. bæredygtige fiskebestande – fiskeriet skal være på et niveau der sikrer, at der kan fiskes i al uendelighed og uden at ressourcen bliver overudnyttet.
  2. minimere miljømæssig påvirkning – fiskeriet skal drives på en sådan måde, at det økosystem som det er afhængigt af bevarer sin struktur, produktivitet, funktion og mangfoldighed.
  3. effektiv forvaltning – fiskeriet skal leve op til al lovgivning og skal have et forvaltningssystem på plads, som kan reagere på ændrede forhold og bevare bæredygtigheden.

Det blå MSC mærke og certificeringsprogram anerkender og belønner bæredygtige fiskeripraksisser og hjælper til at skabe et marked for bæredygtigt fanget fisk og skaldyr.

Når du køber MSC mærket fisk- og skaldyrsprodukter kan du være sikker på at:

  • Det stammer fra et vildfangende fiskeri der er blevet certificeret af en uafhængig part imod MSCs forskningsbaserede standard for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  • Det er fuldt sporbart til en bæredygtig kilde.
  •  Mere end 260 fiskerier i over 35 lande er certificeret imod MSCs Standard. Disse fiskerier har en sammenlagt årlig produktion på næsten ni millioner tons, svarende til knap 10% af den årlige, globale fangst. Mere end 20.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSC miljømærket.